Je eigen kinderboek uitgeven?

Ga voor het mooiste resultaat. Met Elle Book Publishing House.

Breng jouw droom tot leven

Is jouw droom een kinderboek uitgeven? En heb je een te gek proposal geschreven? Top!

Stuur een kopie van je werk naar onze uitgeverij Elle Book Publishing House. Vinden we jouw idee net zo tof als jij? Dan maken we graag kennis en brengen we jou in contact met de beste professionals. Is er een match? Dan gaan we aan de slag. Samen. En delen we de winst, zoals het hoort. Klinkt mooi? Dat is het ook.

Hoe kun je een kinderboek uitgeven?

Hoe kun je het beste een kinderboek uitgeven? En zorg je ervoor dat de illustraties naadloos aansluiten bij het verhaal, jouw visie en ideeën over de vormgeving? Elle Book Publishing House verbindt ambitieuze auteurs zoals jij, met talentvolle illustrators en (marketing)professionals. Zodat het ultieme kinderboek ontstaat. Zoals jíj dat bedoeld hebt. Voor maximale impact én leesplezier!

Onze grote, kleine doelgroep

Het geheim van succesvolle kinderboeken, prentenboeken en animaties? Het sluit perfect aan bij de belevingswereld van je doelgroep. Daagt ze uit. Laat ze dromen.

De leeftijdscategorieën voor kinderboeken zijn als volgt:
 • 0 – 3 jaar
  Peuterboekjes met of zonder voorleestekst en karakteristieke, herkenbare illustraties. Het woordgebruik is eenvoudig en het aantal woorden beperkt.
 • 3 – 6 jaar
  Prentenboeken met voorleestekst tot 1.500 woorden. De eenvoudige tot meer gedetailleerde tekeningen vertellen – zowel mét als zonder de tekst – het verhaal.
 • 6 – 8 jaar
  Verhalenboekjes passend bij een al wat gevorderder technisch en begrijpend leesniveau. Bekende voorbeelden van prachtige, fantasierijke kinderboeken waarmee deze leeftijdscategorie mee kan starten zijn de GVR (Roald Dahl), Pluk van de Petteflet (Annie M.G. Schmidt) en Dolfje Weerwolfje (Paul van Loon).
 • 8 – 10 jaar
  Op deze leeftijd is de leesvaardigheid meestal al zo goed ontwikkeld, dat een kind zich al helemaal kan verliezen in een boek. Realiteit en fantasie gaan nog vaak hand in hand, dus met deze brede doelgroep kun je superveel kanten op!
 • 10 – 12 jaar
  Heb je een boek geschreven voor de leeftijdscategorie vanaf 10 jaar? Perfectioneer je verhaal door het te laten lezen door een proeflezer in de leeftijdscategorie waarvoor je het hebt geschreven. Wedden dat je nog gave tips krijgt om je bestseller in spe tot in de puntjes te finetunen?

Onze werkwijze

Een boek schrijven kost tijd. Bloed, zweet en tranen soms – wij weten dat als geen ander. Of het nu je missie, ultieme droomwens of je werk is, je haalt graag het beste uit je boek. Hoe dan ook. En wij helpen je daar graag bij. Dat doen we nét even anders.

Waarom zou je kiezen voor Elle Book Publishing House ?

✓ Je eigen boek uitgeven
✓ Met te gekke, ervaren professionals
✓ 50% van de winst is voor jou

Klinkt goed? Dat is het ook. Bij Elle Book Publishing House staan kwaliteit, samenwerking en transparantie voorop. Zijn we geïnteresseerd in jouw proposal? Dan werk je met de best matchende professionals, zijn we eerlijk over de kosten én delen we de winst samen. Dus geen 10% royalty’s maar 50% van de winst. Zoals het hoort. Toch?

Heb jij een supertof [manuscript] of [kinderboek proposal] liggen en staat een kinderboek uitgeven nog op je bucketlist? Laat het ons weten!

21

31