Onze illustratoren

Inspireren. Laten kinderen (weer) fantaseren.

Een goede illustrator pakt de sfeer. Zet de toon. Draagt het verhaal. Ontdek onze kleurrijke illustratoren, bekijk een greep uit hun portfolio en geniet.
Tessa Aaij

Meer over

Tessa Aaij - Studio Kikor

Illustraties en ontwerpen maken voor kinderen, daar word ik gelukkig van. Vrolijke, grappige en kleurrijke illustraties en zeker ook lijntekeningen in zwart/wit. Realistisch vermengd met fantasie. Als illustrator houd ik er van werelden te creëren waar kinderen in weg kunnen dromen, ze te laten ontdekken en nieuwe dingen te leren. Dieren en de natuur zie je veel terug in mijn illustraties, twee dingen waar ik zelf erg van houd en veel inspiratie uit haal. Mijn eigen kinderen zijn daarnaast mijn grootste inspiratie en laten me elke dag weer anders kijken naar hun wereld. Met mijn illustraties wil ik ouders en kinderen blij maken en een lach op hun gezicht brengen. 

studiokikor.nl @studio_kikor
Joëlle Barg

Meer over

Joëlle Barg - Starring Joëlle

Sinds ik klein was vind ik verhalen al helemaal geweldig. Ik ga er altijd helemaal in op en dat zijn echt dingen die ik mee heb genomen van die tijd. Nu ik ouder ben wil ik hetzelfde voor kinderen kunnen betekenen. Verhalen geven waar ze plezier aan beleven en van leren. 

starringjoelle.com @starring_joelle
Chantal Biljard en Elise Rave

Meer over

Chantal Biljard en Elise Rave - Bonte Raaf

Wij zijn dol op mooi geïllustreerde prentenboeken met een inspirerend verhaal.
Het blijft bijzonder om onze eigen illustraties terug te zien in een kinderboek.
Onze tekenstijl staat bekend om de kleurrijke illustraties die al een klein verhaaltje op zich vertellen. Met details die herkenbaar zijn voor kinderen en ze prikkelen om het boek goed te bekijken. Ook ontwikkelen we de karakters en uitstraling van de personages. Of dit nu mensen, dieren of fantasiefiguren zijn.

Onze kracht zit in de potloodschets die we maken na het lezen van het verhaal. Raakt deze de juiste snaar dan wordt deze met de hand omgezet in lijn zodat er een krachtige pentekening ontstaat. De illustratie kan digitaal ingekleurd worden in een gewenst kleurthema of een aquareleffect.
Ook zijn we graag betrokken bij het kaftontwerp omdat dit de eerste indruk van het boek bepaalt.
Zo komen we, samen met de auteur, tot het allermooiste kinderboek!  

bonteraaf.nl @bonteraaf

Meer over

Liseth Blitz - Blitz ontwerptblitzontwerpt.nl @blitzontwerpt_lisethblitz

Meer over

Ymke en Laura van Gaalen - The Artistry

BIO YMKE - Ik ben gefascineerd geraakt door verschillende beeldhouw- en schilderwerken in musea. Ik vond het bijzonder hoe ze een inkijk geven in een tijdsperiode en ze je zonder woorden, een verhaal vertellen.
Het illustreren van dieren en omgevingen vind ik het mooiste om te doen. Ik hanteer een kleurrijke en strakke grafische stijl. Maar ook de meer gedetailleerde of realistische stijl in potlood of inkt, is voor mij geen probleem.
Ik vind het geweldig om nieuwe werelden en karakters te creëren, die er eerst niet waren. Ik ben gewoon dol op verhalen. Ze roeren je, ze verwonderen je, of ze laten je lachen. En dat is wat ik wil overbrengen in al het werk dat ik doe. Of het nou in een animatie of een illustratie is. De sfeer en de essentie van het verhaal proberen te pakken. En het op een zo mooi mogelijke manier vormgeven.

BIO LAURA -  Al sinds ik een kleine "cupcake" was en ik een potlood kon vasthouden, heb ik getekend. Het is mijn manier van communiceren en mezelf uitdrukken. Woorden? Ik kon nooit de juiste woorden vinden.
Geïllustreerde (strip) boeken zoals Anton Pieck en Astrix en Obelix waren een grote inspiratiebron voor mij. Ik zie mijzelf als een echte duizendpoot. Bijna elke stijl pas ik toe. Van humoristische cartoon tot realistisch. Van dieren en mensen. Mijn tekeningen hebben een zekere tederheid, maar kunnen tegelijkertijd ook een harde rand hebben.Je kunt zeggen dat verhalen vertellen in beeld een passie en een deel van mijn leven is. Een dag zonder een potloodstreep, is een dag niet geleefd.


theartistry.nl @theartistrytwins

Meer over

Cheyenne Goudswaard -

Ik heb Illustrated & Animated Storytelling gestudeerd aan de kunstacademie Sint Joost in Breda. Momenteel werk ik aan prentenboeken, geef ik workshops op basisscholen voor kinderen en maak ik daarnaast autonoom werk. Het liefst neem ik mijn schetsboek overal mee naar toe om volledig te vullen met alle inspirerende dingen, die ik onderweg tegenkom om daarin nieuwe werelden te creëren. Met mijn illustraties wil ik de toeschouwer meenemen naar dromerige werelden waarin je kan ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid. In mijn illustraties kun je elke keer nieuwe dingen ontdekken. Mijn stijl wordt omschreven als speels, fantasierijk en poëtisch. Verder haal ik mijn inspiratie uit landschappen, poëzie, literatuur, geschiedenis en het dagelijks leven. 

cheyennegoudswaard.com @chey.goud
Carmen Groenefelt

Meer over

Carmen Groenefelt -

Ik ben Carmen Groenefelt, een enthousiaste groene ondernemer die al meerdere boeken illustreerde. Vaak hebben de boeken die ik illustreer een maatschappelijk thema. In mijn werk komen de thema’s duurzaamheid, diversiteit en dromen najagen naar voren. Illustraties zijn voor mij een manier om mensen te inspireren en verbinden en een manier om een positieve impact op de wereld te maken. Voor mij zijn mensen belangrijk en zeker samenwerken met mensen die een goede energie met zich meebrengen, doe ik erg graag. 

carmengroenefelt.nl @carmengroenefelt_art
Patricia Hooning

Meer over

Patricia Hooning - Fishuals

Ik noem mezelf ‘visualizer': ik ben illustrator, grafisch ontwerper en dessin-ontwerper. Na jarenlang als grafisch ontwerper te hebben gewerkt, zocht ik in 2015 naar meer creativiteit. Deze creativiteit uitte zich in het maken van illustraties met vissen. Na deze vissen-fase werk ik nu onder de naam Fishuals. Als creatief freelancer maak ik illustraties en illustratieve patronen voor o.a. behang, textiel, tapijt, fashion en stationery. Mijn passie voor het maken van illustraties en mijn grafische achtergrond is een goede combinatie voor een creatief proces. Ik illustreer met de hand of digitaal. En soms wordt het een mix.
Ik hoop met mijn werk een glimlach te toveren op ieders gezicht. Is het al gelukt bij jou? ;-)
Mijn eerste prentenboek is ‘Een slang als huisdier’. Toen het boek klaar was, wist ik dat dit niet mijn eerste boek zou blijven. Zou er een vervolg komen op ‘Een slang als huisdier’?


fishuals.nl @fishuals.nl
Tirza van Hensbergen

Meer over

Tirza van Hensbergen - Tirzaworld

Mijn naam is Tirza van Hensbergen en ik werk onder de naam Tirzaworld. Ik hou van fantasierijke werelden creëren waarin veel te zien is en speelse karakters de hoofdrol spelen. De karakters kunnen troost bieden, enthousiasmeren, nieuwsgierig maken of informatie overbrengen. Daarbij wil ik een veilige omgeving bieden waar de toeschouwer zichzelf kan zijn, zorgen mag vergeten en zich vertrouwd genoeg voelt om zich open te stellen. Mijn illustraties zijn kleurrijk en levendig met veel aandacht voor detail. Door de heldere lijnvoering werkt het beeld ook sterk in zwart-wit. Eerder heb ik geïllustreerd voor zowel informatieve boeken, kindermagazines en verhalenbundels, daarnaast ook voor animatie en product design. Ik introduceer je graag in mijn wereld om samen jouw verhaal op een authentieke wijze tot uiting te brengen.

tirzaworld.com @tirzaworld
Heavenleigh Jeroense

Meer over

Heavenleigh Jeroense - Hemels is de naam

Hoi! Ik ben illustrator en visual storyteller. mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur en mijn eigen ervaring en bevindingen in het leven. Geestelijke gezondheid en stigmatisering zijn
belangrijke thema’s in mijnwerk. Ik vind het belangrijk om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te
maken en doe dit graag op een luchtige en humoristische manier. Met mijn werk hoop ik een
boodschap mee te geven en mensen aan te sporen tot zelfreflectie.  

hemelsisdenaam.com @hemelsisdenaam
Sanne-Marie Kohlman

Meer over

Sanne-Marie Kohlman - Gum Bubble

Mijn naam is Sanne-Marie Kohlmann. Als illustrator afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen in 2010. Maar ik teken al mijn hele leven. Mijn illustraties hebben over het algemeen te maken met het thema ‘gevoel’. Hierdoor kreeg ik de titel ‘de illustrator van gevoel’ die ik zo mooi vind dat ik mijzelf zo ben gaan noemen. Met mijn eigen onderneming Gum Bubble, help ik mensen om gevoelens en emoties visueel te maken. Dit kan een therapeutische kracht hebben: als je een duidelijk beeld hebt van een gevoel, zou je dat gevoel kunnen vasthouden, beter van je af kunnen zetten of objectiever kunnen onderzoeken. Om deze illustraties voor mensen te kunnen maken heb ik vele jaren van oefenen in tekenen van emoties en symboliek doorlopen. Dit deed ik niet eens bewust, maar als een soort eerste levensbehoefte van mijzelf om de wereld om mij heen beter te kunnen begrijpen of om prikkels van alledag te kunnen verwerken. Ik werk momenteel graag digitaal omdat ik hierdoor in een rap tempo ideeën en schetsen kan omzetten in een eindresultaat. Maar ik ben in erg veel technieken thuis. Schilderen, tekenen, zeefdrukken, fotograferen, lino druk of al deze vormen door elkaar. 

gumbubble.nl @sannemariekohlmann
Imke Meeusen

Meer over

Imke Meeusen - Imke Illustrations

Ik ben Imke Meeusen, eigenaar van Imke illustrations.
Vroeger tekende ik samen met mijn broertje en moeder op de muren in de keuken, maakte ik hele dagenlang tekeningen voor de buurvrouw en had ik op de havo meer kunstvakken dan wat anders.
Ik riep toen al: Ik word kunstenaar!
Twee halve kunststudies later heb ik deze passie omgetoverd tot mijn eigen illustratie bedrijf!


imkeillustrations.com @imke.illustrations
Bilitis Nieuwenhuijsen

Meer over

Bilitis Nieuwenhuijsen - Studio Bieb

Met mijn bedrijf Studio Bieb maak ik vooral kleurrijke illustraties, ingelijst door een kadertje. Mijn illustraties spreken kinderen van alle leeftijden aan. Het gebruik van vrolijke en frisse kleuren kenmerken mijn stijl. De figuren die ik teken ogen door de manier van tekenen kinderlijk en speels. Ook met de achtergronden speel ik. Soms zijn deze gedetailleerd, soms kleurrijk maar eenvoudig en andere keren is de achtergrond gewoon wit. Iedere keer kijk ik naar wat er nodig is om de tekening het verhaal te laten vertellen.
Ik probeer de figuren zo te maken zoals dat jij ze in jouw hoofd hebt zitten. Jouw karaktertje komt zo tot leven. Omdat ik begonnen ben met het maken van kleurplaten kan ik ook illustraties maken in het zwart wit. Heb je liever zachtere kleurtjes, dan is dat ook geen probleem.


ww.studiobieb.nl @studiobieb
Renate Potter- Vermeulen

Meer over

Renate Potter- Vermeulen - Studio Herboren

Als kinderboekenillustrator en maker van geboortekaartjes, maak ik graag speelse, grappige, maar ook gevoelige tekeningen. Mijn kracht ligt in het maken van karakters die vol leven zitten. Het liefst beleven ze allerlei avonturen, ontmoeten nieuwe vrienden en leren zichzelf kennen. Zelf ben ik dol op sprookjes en volksverhalen, fantasieverhalen, maar ook historische gebeurtenissen spreken me aan. Als ex-geschiedenis docent is dat ook niet zo vreemd.
Mijn missie is ieder kind zich speciaal te laten voelen en van zichzelf te leren houden. En als volwassenen zich hier ook beter van gaan voelen, is dat alleen maar meegenomen!


renatepotterillustration.com @rverpot
Denise Vervuren

Meer over

Denise Vervuren - Visual Storyteller

Hey daar! Mijn naam is Denise.
Kleurrijk, vrolijk, fantasievol en sterk karakterontwerp. Dat zijn kenmerkende woorden voor mijn gezellige illustraties! Als illustrator help ik je graag jouw verhaal tot leven te brengen met oog voor detail. Of je nu een geschiedenis gebeurtenis wilt uitleggen of een fantasieverhaal. Samen kijken we naar wat jouw verhaal het beste tot zijn recht laat komen! Daarnaast heb ik een bachelor in Illustration, Animation & Storytelling en een master in Kunsteducatie. Hierdoor kan ik je goed advies geven op je boeken reis en neem ik je mee in mijn proces. Ik kijk er naar uit om met je samen te werken!  

denisevervuren.com @deniezee.art

Meer over

Veerle Vermillion - Veerle Vermillion@veerlevermillion
Leonie van Wijk

Meer over

Leonie van Wijk - Illustratieve vormgeving

Ik ben een gepassioneerde en creatieve illustrator & animator. Als ik ergens warm voor word, dan kun je rekenen op een pracht van een werk. Je vindt altijd wel wat humor, fantasie én (soms wat) muziek in mijn werken. Ik illustreer prentenboeken, maak informatieve illustraties en animaties (en nog veel meer). Maar het allerleukste vind ik om mensen blij te maken met mijn werk! Dit kan voor kinderen, volwassenen, bedrijven en particulieren zijn. Dus heb je moeten lachen of heb je een traantje weggeveegd bij het zien van mijn werk? Dan hoor ik dat graag! Naast het illustreren en animeren, geef ik ook tekenlessen en organiseer ik tekenevents.  

leonievanwijk.nl @leonieillustrator